· 

Наставництво як шлях до розвитку демократичних цінностей у дітей дошкільного віку

 

Програма реалізується Європейським центром ім. Вергеланда у співпраці з Міністерством освіти і науки України (на підставі Меморандуму про співпрацю від 26.06.2018 року) та Радою Європи з метою підтримки системних реформ у сфері освіти в Україні.

Співпраця здійснюється у напрямі поглиблення культури демократії, розвитку демократичних цінностей у закладах дошкільної освіти шляхом підтримки ініціативи «Наставництво як шлях до розвитку демократичних цінностей у дітей дошкільного віку». Зустрічі вихованців «Струмочка» відбуваються щосереди у гостинному приміщенні Олександрівському ЗЗСО Чорноморської міської ради (Наталя Антіпа, директорка ЗЗСО).

Вихованці закладів із задоволенням відвідують зустрічі ініціативи. Такі зустрічі знімають тривожні відчуття, а радість від різноманітних активностей розчиняє всі негаразди.

Серед активностей, в яких беруть участь діти старшого дошкільного віку: вправи на знайомство, прийняття правил групи, робота в малих групах, створення колажів, обговорення з дітьми історій, різноманітні ігрові вправи, діяльність в осередках тощо.

Ця ініціатива — відмінна можливість для педагогів долучитися до проведення взаємодії з дітьми в умовах кризи в Україні, обміну досвідом між наставником (Алла Керізь - експертка Програми, Олег Охредько - експерт Програми) і педагогинями (Ірина Калінішина, Катерина Завирюха, Ганна Нецеля, Світлана Боцуляк) та спільному плануванню активностей, рефлексії щодо формування у вихованців навичок необхідних для життя у демократичному суспільстві.

Атмосфера зустрічей по-справжньому весняна, і ніякий ворог не здатен зіпсувати чудовий настрій учасникам!