· 

Футбол з дитинства!

Інноваційні підходи організації фізкультурно-оздоровчої роботи

в закладах дошкільної освіти міста.

29 вересня 2021 року Центр професійного розвитку педагогічних працівників Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області спільно з футбольнім клубом «Чорноморець» на базі дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 11 «Лялечка» організував і провів зустріч з професійною спільнотою інструкторів з фізкультури дошкільних закладів м. Чорноморськ.

 

Зустріч за темою «Інноваційні підходи організації фізкультурно-оздоровчої роботи в закладі дошкільної освіти» відбулася на свіжому повітрі та зарядила натхненням учасників події. Основними напрямами зустрічі стали: впровадження Базового компоненту дошкільної освіти (Державного стандарту дошкільної освіти) у практику роботи та актуалізація питань фасилітації гри в закладі дошкільної освіти; можливості футболу для реалізації завдань фізичного виховання; педагогічна практика з розвитку основних рухових навичок у дітей старшого дошкільного віку через різні форми організації заходів.

 

Щира вдячність Олександру Царенко і Вадиму Федотову, тренерам футбольного клубу «Чорноморець», які підтримали зустріч. Тренери підкреслили важливість використання елементів спортивних ігор в заняттях, адже ігри сприяють вдосконаленню рухових умінь і навичок, розвитку в дітей фізичних якостей, дають змогу задовольнити їхні інтереси й потреби в руховій сфері, стабілізувати почуття й емоції, розвинути не тільки фізичні, але і психічні, інтелектуальні та морально-вольові якості. Акцентували увагу на партнерській взаємодії учасників освітньго процесу.

 

За отриманими численними позитивними відгуками вже зрозуміло, що програма заходу перевищила всі очікування!

 

Далі буде...

Інформацію підготувала консультант ЦПРПП Алла Керізь