· 

Бадмінтон в школі має бути

Якщо десяти незнайомим людям сказати, що бадмінтон є олімпійським видом спорту, п'ять із них дуже здивуються. А більшість з них здивується тому, що бадмінтон взагалі є видом спорту. Адже ми всі звикли сприймати бадмінтон як легку розважальну гру під час відпочинку на природі.

Насправді ж бадмінтон є одним із найважчих за фізичними навантаженнями та одним із найшвидших видів спорту. Воланчик летить зі швидкістю 300-350 км/год. А спортсмен під час однієї гри долає по полю більше 6 км.

8 жовтня 2021 року у Чорноморську на базі ЦПРПП та ЗОШ № 6 відбувся навчально-практичний семінар з бадмінтону у рамках міжнародної програми SHUTTLE TIME. Тьютор програми — Самсонюк Олександр Петрович, член федерації бадмінтону України (м. Рівне).

Метою програми є допомога вчителям та тренерам краще пізнати бадмінтон як вид спорту; навчити планувати заняття з бадмінтону; проводити безпечні і захоплюючі заняття з бадмінтону в групах учнів; формувати в учнів позитивний образ бадмінтону.

За результатами навчання 14 вчителів фізичної культури шкіл та 4 інструктори з фізичного виховання дитячих садочків Чорноморська отримали два сертифікати — міжнародний, який надає право бути суддею у міських змаганнях з бадмінтону та національний.

Дякуємо Федерації бадмінтону України та Олександру Петровичу Сомсонюку особисто за високий рівень організації заходу, цікаву подачу матеріалу, за натхнення та любов до бадмінтону, частинку якого сьогодні отримав кожен учасник програми SHUTTLE TIME.