· 

Семінар-практикум

Семінар-практикум «Команда психолого-педагогічного супроводу дітей з ООП у закладах дошкільної освіти: ідеї, рішення, досвід, дії»

26 та 27 жовтня на платформі Інклюзивно ресурсного центру м.Чорноморська проведені зустрічі педагогів закладів дошкільної освіти
№№2,5,8,10 з представниками Інклюзивно - ресурсного центру (ІРЦ) та консультантом з питань інклюзії Центру професійного розвитку педагогічних працівників (ЦПРПП). У вищезазначених закладах дошкільної освіти працюють інклюзивні групи, створені команди психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами, які набувають власний досвід організації роботи інклюзивних груп.

Одним із основних завдань семінару було усвідомлення учасниками важливості командного підходу в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами, ролі кожного члена команди психолого-педагогічного супроводу та можливих шляхів співпраці з батьками вихованців як рівноправних членів команди.

Під час семінару-практикуму учасники:

- ознайомились з нормативно-правовим забезпеченням роботи асистента вихователя та веденням необхідної документації в контексті українського законодавства;

- обговорили та прийшли до спільного розуміння що є визначним в організації освітнього процесу, основної ролі асистента вихователя в інклюзивній групі.

За підсумками заходу виявлені спільні актуальні питання, які потребують подальшого обговорення, тому було вирішено проводити інформативні зустрічі регулярно задля покращення якості освітньої діяльності в інклюзивних групах.