· 

Моніторинг "Що я знаю про булінг"

Від того, в якій атмосфері перебувають діти, залежить їхній настрій, їхнє здоров’я, їхнє бажання вчитися, приходити до закладу освіти. Безпечна, доброзичлива атмосфера, заснована на довірі і повазі є найкращою основою, щоб запобігти булінгу (цькуванню) в закладі освіти.

Вже другий рік поспіль ми проводимо масовий моніторинг серед учнів 4, 6 та 8-их класів, який має на меті ознайомлення учнів з поняттям булінгу,  з відповідальністю, яка передбачена за булінг у нашій країні, з  ознаками поведінки, яка має викликати в них занепокоєння та бути приводом звертання за допомогою до дорослих, вчить їх відрізняти звичайний конфлікт від цькування.  . 

Батькам учнів 4-их класів ми пропонуємо попрацювати над анкетою разом з дитиною, подивитись та обговорити  мультфільм  "Як боротися з булінгом: поради для дітей" https://youtu.be/espwzDTLVkE.

Просимо сприяти участі дітей в анкетуванні, адже  за даними нашого минулорічного дослідження від цькування потерпають від 23 % до 40 % учнів шкіл нашого міста.  Поведінка дітей, яка може бути розцінена, як булінг зустрічається  навіть серед учнів 4-5 класів. Посилання на матеріали:

анкета для учнів 4-го класу 

анкета для учнів 6-го класу

анкета для учнів 8-го класу