· 

Підвищення кваліфікації

Підготовка вчителів старшої школи до роботи в умовах НУШ

В Чорноморську розгорнуто підвищення кваліфікації вчителів старшої школи з метою підготовки до роботи в умовах Нової української школи.

Вже проходить четвертий рік реформи загальноосвітньої школи. В травні 2022 року буде перший випуск початкової школи, яка працювала за новим державним стандартом і з вересня 2022 року 5 класи вже починають працювати за новим Державним стандартом базової школи.

Державою направлено цільові субвенції на підтримку реформування освіти, в тому числі, на підвищення кваліфікації педагогічних працівників. В Чорноморську, за результатами тендерної процедури, підвищення кваліфікації педагогічних працівників, без відриву від освітньої діяльності, проводить громадська організація «ЦЕНТР РОЗВИТКУ ОСВІТИ», яку очолює Вячеслав Майорський.

Громадська організація запросила відомих фахівців для роботи з вчителями міста. Знайомтеся: Олена Пометун, доктор педагогічних наук , професор, головний науковий співробітник Інституту педагогіки НАПНУ. Фундатор української наукової школи методики навчання історії та інших суспільствознавчих дисциплін. Розробник концепції змісту, стандартів, навчальних програм шкільної суспільствознавчої освіти.

Тетяна Ремех, завідувачка відділу суспільствознавчої освіти, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник. Коло наукових інтересів: методика навчання громадянської освіти, історії, правознавства, інноваційні технології навчання, теорія та практика підручникотворення, професійна підготовка вчителів. Автор програм та підручників з правознавства

Олег Охредько, аналітик Центру громадянської просвіти «Альменда», активно працює в розвитку напрямку «Культури добросусідства», представляє Мандрівний Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA в якості регіонального координатора. Вивчає методику викладання суспільних наук та використання відеоджерел в освітньому процесі. Постійно проводить тренінги для педагогів з питань методичних аспектів діяльності під час навчання. Активний та відомий блогер.

Адміністрацію закладів освіти консультує Ольга Дума, заступник начальника Управління Державної служби якості освіти в Одеській області — начальник відділу інституційного аудиту.

Поруч з такими майстрами педагогічної справи в тренерську команду були запрошені консультанти Центру професійного розвитку педагогічних працівників Чорноморської міської ради: Олега Адаменка, Євгенію Саєнко, Євгенію Карюк та Вікторію Баранову - фахівців своєї справи, практиків, які знають точно, які компетентності вчителям необхідно сьогодні розвивати і як це зробити найкраще.

Курси ГО «ЦЕНТР РОЗВИТКУ ОСВІТИ» стартували 22 листопада 2021 року і будуть проходити протягом 4 тижнів за спеціальним графіком за 18 напрямами. Тренери спільно з педагогами поглибляться у теми: «Функціювання внутрішньої системи забезпечення якості закладу загальної середньої освіти», «Нові ролі вчителя: модератор, тьютор, фасилітатор», «Розвиток освітнього середовища закладу загальної середньої освіти», «Права, свободи та обов’язки людини і громадянина в контексті педагогічної діяльності», «Використання цифрових технологій у роботі учителя закладу загальної середньої освіти», «Моделі навчання: від теорії до практики», «Мультимедіа у школі: інтерактивне відео, створення навчального мультимедіа контенту» та інші.

У грудні з педагогічними працівниками закладів дошкільної та позашкільної освіти будуть працювати Олена Пометун, Тетяна Ремех, Олег Охредько та Марія Гриньова. А вчителів англійської мови чекає зустріч з неймовірним Владом Качуром – директором Вінницького ЦПРПП, переможцем та лауреатом багатьох освітянських конкурсів.

Дякуємо всім, хто сприяє розвитку педагогів та бере участь у вирішенні організаційних питань!