· 

Маю честь запросити

Маю честь запросити

 

Реформування освіти України зумовлено модернізацією українського суспільства в контексті освітніх тенденцій і почалося воно з реформування початкової ланки. Зміст та основні напрямки освітньої реформи впроваджуються поступово протягом чотирьох років відповідно до «Закону про освіту», Концепції Нової української школи та Державних стандартів початкової школи.

У шкільну практику впроваджуються нові освітні програми початкової школи, які розроблені на основі компетентнісного підходу, та передбачають не лише фіксацію навчальних досягнень учня, а й оцінку та супровід прогресу його освітніх досягнень.

Тому важливо вже в початковій школі формувати в учнів свідоме ставлення до навчання, уміти навчатися без зайвої опіки батьків і вчителя, розвивати відповідальність, об’єктивно аналізувати свою діяльність і корегувати її результати, співпрацювати з однокласниками в групах, проектах, адекватно оцінювати свій внесок у спільну роботу.В 2022 році випускники початкової школи перейдуть в 5 класи. За ініціативою професійної спільноти вчителів початкових класів, протягом 2021-2022 навчального року буде проведено міський фестиваль відкритих уроків «Маю честь запросити».

Мета фестивалю — побачити рівень підготовки учнів до школи ІІ ступеню, вчителям обмінятися кращим досвідом роботи в умовах НУШ. Участь у фестивалі на добровільних засадах. Але це можливість побачити результати роботи за 4-річний цикл.

Сьогодні запросили до себе вчителі початкових класів Малодолинської школи на відкриті уроки:

3 клас інтегрований урок з англійської мови та математики: "Закріплення таблиці множення та таблиці ділення». Вчителі: Михаленко Марина Олексіївна та Завірюха Юлія Георгіївна

1 клас читання та ЯДС, Тема: “Звуки [ к], [к′ ], позначення їх буквою «ка». Виділення звуків[ к], [к′ ] у словах. Читання складів, слів” . Вчителька Ткач Ірина Віталіївна

2 клас позакласне читання «стежина до школи». Вчителька Меріда Ірина Григорівна.

Обмін досвідом роботи серед колег — це звичайна практика в освіти. Через епідемічну ситуацію на відкритий урок було запрошено обмежена кількість вчителів з інших шкіл та члени атестаційної комісії Малодолинської школи.

03 грудня 2021 року у межі фестивалю відкритих уроків “Маю честь запросити” відкриті уроки проведуть вчителі Чорноморського ліцею №6.