· 

Відбулася міська олімпіада з історії

 

 

26 листопада 2021 року відбувся ІІ (міський) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії. У ньому взяли участь 54 учні 8-11 класів закладів освіти міста Чорноморська. Олімпіада проводилася в офлайн режимі. З метою дотримання протиепідемічних заходів, зважаючи на карантинні обмеження, учні-учасники олімпіади з історії працювали на базі кабінетів своїх шкіл. Для організації та проведення олімпіади в кожну школу відділу освіти були направлені вчителі історії та правознавства з інших шкіл.

 

Перед початком олімпіади вчителі ознайомили учасників олімпіади з правилами та інструкцією щодо виконання завдань.

 

Оцінювання робіт здійснювалось відповідно до критеріїв, розробленими членами журі, що сприяло забезпеченню однакового підходу до оцінювання учнів.

 

За рішенням журі переможцями визначено 18 учнів: 5 учнів заслуговують на нагородження дипломом І ступеня; 5 учнів – ІІ ступеня; 8 учнів – ІІІ ступеня.

 

Учасникам було запропоновано сім видів завдань теоретичного та практичного характеру. Основу теоретичних завдань становили питання з історії України та всесвітньої історії, які вимагали від учасників як відтворення теоретичних знань, так і вміння проводити порівняльний аналіз змісту та варіантів відповідей, а також встановлювати причинно-наслідкові зв’язки і взаємозалежності між подіями та їх наслідками.

 

Завдання відповідали програмовим вимогам та віковим особливостям школярів. Варто зазначити, що учні, які взяли участь у міському етапі олімпіади, в основному володіють програмовим матеріалом.

 

Дякуємо за участь. Бажаємо і надалі вдосконалювати свої знання та досягати нових вершин у вивчені історії!