· 

Вебінар для працівників ЗДО

01 грудня 2021 року відбувся вебінар «Організація і проведення моніторингу досягнень дітей дошкільного віку згідно з Базовим компонентом дошкільної освіти».

            Подію організували відокремлений підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Асоціація працівників дошкільної освіти» (далі ВГО «АПДО») в Одеській області спільно з відокремленим підрозділом  ВГО «АПДО» в Херсонській області.

            Захід пройшов за модерації Алли Керізь, консультантки Центру професійного розвитку педагогічних працівників Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, голови відокремленого підрозділу ВГО «АПДО» в Одеській області. У вебінарі взяли участь 39 працівників закладів дошкільної освіти міста Чорноморськ.

            Спікерками події виступили:

  • Наталія Шаповал, авторка методичного посібника «Моніторинг досягнень дітей дошкільного віку згідно з Базовим компонентом дошкільної освіти», голова відокремленого підрозділу ВГО «АПДО» в Херсонській області;
  • Людмила Ковнацька, вихователь-методист Херсонського закладу дошкільної освіти

 № 10 санаторного типу Херсонської міської ради.

У фокусі обговорення стали такі питання:

  • показники досягнень дітей;
  • діагностичний інструментарій;
  • методика обстеження;
  • характеристика рівнів засвоєння програмових вимог.

            «Важливим показником результативності роботи закладу дошкільної освіти є забезпечення якості освіти, зорієнтованої на якість результатів засвоєння випускниками обсягу потрібної інформації, життєво важливих умінь і навичок, системи ціннісних ставлень до світу та самого себе, на рівень розвиненості та вихованості дітей — їхні особисті досягнення. Отже, головними критеріями ефективності роботи закладу дошкільної освіти є показники особистісного зростання дитини: що адекватніше, ефективніше та різноманітніше дитина розв’язує доступні вікові навчальні та життєві проблеми, то вища оцінка роботи педагогів і закладу дошкільної освіти загалом», зазначила  Наталія Шаповал.

            Щиро дякуємо спікерам за змістовний діалог, а також всім учасникам, які долучились до перегляду вебінару! Партнерська взаємодія у дії!

 

 

Інформацію підготувала Алла Керізь