· 

Закладу дошкільної освіти №10 - 50 років

З ювілеєм, «Росинка»!

 

У ці дні заклад дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу № 10 «Росинка» святкує свій ювілей — 50 років! Назва дошкільного закладу «Росинка», як символ чистої роси на світанку. 50 років тому в грудні 1971 року, за адресою Одеська область, м. Чорноморськ (Іллічівськ), вул. 1-го Травня, 8 – С гостинно відчинив свої двері і прийняв перших вихованців дошкільний навчальний заклад (ясла – садок) комбінованого типу № 10 «Росинка» Іллічівського судоремонтного заводу. У лютому 2006 року дошкільний заклад було передано на баланс Іллічівської міської ради, підпорядковано відділу освіти. Керує закладом дошкільної освіти з перших днів і по теперішній час «Відмінник освіти», «Заслужений працівник освіти України», Віра Іванівна Якименко, зберігаючи добрі традиції турботи про дітей, створюючи всі умови для комфортного перебування і розвитку вихованців та праці колективу.

 

50 років — для історії всього лише мить, а для багатьох поколінь випускників, ветеранів праці — незабутня подія, яка дарує прекрасні спогади про будні і відкриває нові сторінки творчої діяльності! Чимало років  свого життя присвятили вихованню дітей  такі енергійні та відповідальні люди як: Віра Якименко, Віра Коваленко, Віра Криуленко, Галина Малабаева, Зинаїда Машарова, Валентина Бобрик, Євгенія Клімова, Марина Васильєва, Тетяна Мусорська, Марія Бородуліна, Олена Наставнюк, Валентина Козлова. 

 

Сьогодні проєктна потужність закладу становить 220 місць. В закладі дошкільної освіти функціонує 12 вікових груп: 4 групи для дітей з порушеннями зору, 3 групи з інклюзивною формою навчання, 2 групи дітей молодшого дошкільного віку, 3 групи загального розвитку. Заклад дошкільної освіти є закладом з денним 12 годинним режимом перебування дітей, групи спеціального призначення 10 годинним режимом перебування, працює за п’ятиденним робочим тижнем.

 

Основними напрямками в роботі закладу дошкільної освіти є такі компоненти:

    • надання дітям якісних освітніх послуг для здобуття дошкільної освіти;

    • забезпечення збереження життя та здоров’я дітей, створення сприятливих умов для перебування дітей в закладі дошкільної освіти, формування здорового способу життя та власної безпеки дітей;

    • надання достатньої медичної та корекційної допомоги дітям з порушеннями зору, дітям з особливими освітніми потребами;

    • надання фахової психолого – медико – педагогічної допомоги родинам у вихованні і розвитку дітей дошкільного віку;

    • виховання національно-патріотичного почуття на основі знань про рідний край, звичаї та культуру українського народу.

 

Йде час і нові імена створюють історію дитячого садка. Сучасним дітям потрібні сучасні програми, інноваційні технології, нові знання, бажання  спробувати свої дитячі можливості практично у всіх сферах діяльності. Професійна команда молодих педагогів, як і 50 років тому, допомагає втілювати творчі задуми стейкхолдерів (англ. Stakeholders) освітнього процесу. Педагогічний колектив «Росинки» сповнений творчих сил і надій — зберегти традиції і добре ім’я закладу дошкільної освіти.

 

Змінюються часи і епохи, але незмінною залишається на обличчях вихованців посмішка щасливого дитинства. З ювілеєм, «Росинка»! Зі святом Вас шановна, Віро Іванівно! З Днем народження, дорогі діточки, батьки, колектив закладу! Бажаємо «Росинці» залишатися територією радості, колискою знань, джерелом доброти для багатьох поколінь дітей!

 

«Росинке» в день рождения

Говорят, что ты с рожденьем запоздала

Что росистая пора уже прошла,

Что листва своим паденьем

В моду иней принесла.

Что не модно твое имя

В новогодний ясный день,

Что «Снежинка» или «Льдинка»

Зазвучало б помодней.

Но не нужно жертв нам моды!

Нужно быть сильней всегда

И «Росинкой» зваться надо не для выставки, парада

А для жизни и труда.

Не старайся быть, «Росинка»,

Не «Снежинкой» и не «Льдинкой»

Будь всегда собой, «Росинка»,

Будь росинкой.

Заискрись в ясный день на рассвете!

И явись большим подарком нашим детям!

А не станешь ты для них холодной,

Ты всегда, «Росинка», будешь модной.

17.12.1971 В. І. Окішева, голова жіночої ради Іллічівського судноремонтного заводу