· 

МАН 2022

Щороку у січні – лютому проходить ІІ (обласний) етап Конкурсу-захисту Малої академії наук. Це можливість учням старших класів спробувати власні сили у проведенні дослідження у певній освітній галузі. Тому створено достатньо різноманітних секцій. Тільки що ми отримали результати від Одеського обласного гуманітарного центру позашкільної освіти і виховання за результатами роботи секцій експериментальної фізики, біології людини і загальної біології.

 Вітаємо переможців 2022 року, учнів Чорноморського ліцею:

І місце  на секції «Експериментальна фізика» посів  Владислав Євлан, учень 5 (9) класу  з темою: Важливість моніторингу мікроклімату в класних приміщеннях навчального закладу засобами цифрової лабораторії. Можливості цифрових лабораторій.

Вчитель фізики – Паніот Наталія Анатоліївна.

 

ІІ місце на секції «Біологія людини» посіла учениця 6(10)-А класу Цуркан Дана з роботою: «Здатність до продукції біосурфактантів окремими видами мікроорганізмів, які належать до роду Pseudomonas»

 

ІІ місце на секції «Загальна біологія» посіла Щедріна Дар'я, учениця 6(10)-Б класу з роботою: «Вплив мінеральної води на здатність до формування біоплівки окремими представниками мікробіоти верхніх дихальних шляхів людини».

Вчитель біології – Возняк Надія Стефанівна.

 

Вітаємо учнів з призовими місцями, дякуємо за роботу вчителям та всім, хто допоміг учням впоратися із такими складними темами.