· 

Учитель року 2022. Перший тур.

«УЧИТЕЛЬ РОКУ 2022» – ПЕРШИЙ ТУР ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ ТРИВАЄ.

7 лютого розпочався наступний етап конкурсного випробування для учасників Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2022» у номінаціях «Мистецтво», «Основи правознавства», «Біологія», «Інформатика».

За результами першого етапу до подальших змагань запрошені вчителі Чорноморська: Майорський В’ячеслав Віталійович, вчитель правознавства Чорноморського економіко-правового ліцею №1 та Гайванюк Діна Ростиславівна, вчителька музичного мистецтва Чорноморської спеціальної школи.

Для вчителів мистецтва конкурсним випробуванням на даному етапі став майстер-клас, у процесі якого 4 конкурсантів і конкурсанток демонстрували вміння адаптувати власну педагогічну ідею (методи, прийоми роботи) до специфіки навчальних тем та вікових особливостей учнів. Фіналісти випробували власні можливості у форматі онлайн-спілкування з членами журі: пропонували оригінальні ідеї для ознайомлення з жанрами хорової музики, «відкривали» світ мистецтва, що не має меж і кордонів через застосування доступних і захоплюючих прийомів, презентували формати, які мотивують до розуміння взаємодії музики з іншими видами мистецтва, фокусували увагу на цифровізації процесу навчання мистецтва, що наближає його до життєвих потреб сучасного покоління.

Для вчителів правознавства запропоновано кейс конкурсного випробування «Методичний практикум», згідно з яким потрібно було опрацювати юридичну задачу, оцінити відповідь учня та надати рекомендації щодо роботи над помилками. Педагоги визначали джерела права, надавали кваліфікацію діянням учасників правовідносин, пропонували правомірний шлях виходу із запропонованої ситуації. Учасники конкурсу продемонстрували уміння чітко організовувати корекційну діяльність та розробляти індивідуальну освітню траєкторію учня.

Попереду ще відкриті уроки за дистанційною формою.

Бажаємо нашим учасникам удачі та успіху у професійному змаганні.