· 

ППД

"Українська мова та література в мультимедійному середовищі закладів загальної середньої освіти Одеської області"

Під такою назвою відбувся обласний онлайн-семінар-нарада 19 квітня на базі науково-методичної лабораторії мовно-літературної освіти кафедри методики викладання і змісту освіти КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради».

У заході взяло участь 68 педагогічних працівників: консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників, керівники МО, учителі української мови та літератури закладів загальної середньої освіти Одеської області.

Тетяна Анатоліївна Шинкаренко, заступник директора з НВР та вчителька української мови та літератури Чорноморського ліцею №4 Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області була запрошена організаторами заходу поділитися власним досвідом організації онлайн-навчання через синхронні уроки української мови та літератури. Тетяна Анатоліївна щиро розказала про ефективні форми, прийоми, методи роботи на уроках під час дистанційної роботи з учнями.

Включення інформаційних мультимедійних технологій робить процес навчання більш технологічним і результативним. Використання мультимедіа на уроках української мови та літератури через інтерактивність підсилює мотивацію учнів, активізуючи їх пізнавальну діяльність, як на рівні свідомості, так і підсвідомості.

Новому поколінню дітей хочеться інтерактивності та швидкого отримання інформації, картинок - узагальнень, коротких відео. Діти прагнуть навчатися разом з іншими, обмінюватися досвідом, втілювати спільні проєкти. Саме мультимедіа-технології сучасної освіти є найефективнішим засобом для компетентнісного навчання. Вони реально забезпечують для учня й учителя середовище для формування та розвитку ключових компетентностей під час викладання української мови та літератури. Саме ці компетентності є найбільш сучасними та динамічними, вимагають від учителя постійного самовдосконалення, пошуку новацій, які згодом можна буде впроваджувати під час роботи з дітьми. 

Дякуємо Тетяні Анатоліївні за професіоналізм, за підтримку позитивного іміджу педагогічної спільноти міста Чорноморська серед колег Одеської області.