· 

ЗНО 2022

Нарада вчителів математики

“Нова форма вступу у виші України -2022”

 

20.04.2022 відбулася он-лайн нарада вчителів, які викладають математику в 11 класі. Розглядалися актуальні питання:

1. Національний мультипредметний тест  для абітурієнтів 2022 та підготовка випускників до ЗНО у новому форматі;

2. Підсумкове оцінювання та організоване завершення 2021/2022 навчального року в закладах загальної середньої освіти Чорноморської міської територіальної громади відповідно до наказу відділу освіти Чорноморської міської ради.

Під час обговорення першого питання, педагогів ознайомлено з новою формою вступу у виші України: замість складання звичного тесту зовнішнього незалежного оцінювання з навчальних предметів у режимі офлайн вступники складатимуть національний мультимедійний тест у режимі онлайн, який містить 3 предметних блоки завдань, серед яких є блок завдань з математики. Під час наради вчителі:

- обговорили 20 математичних завдань пробного тесту;

- поділилися досвідом  підготовки здобувачів освіти до вступу у виші

 

Під час знайомства з наказом відділу освіти про підсумкове оцінювання та завершення навчального року вчителі отримали рекомендації щодо алгоритму оцінювання здобувачів освіти за  ІІ семестр та як оцінити учнів за 2021/2022 навчальний рік.

Під час розглядання другого питання велику увагу приділено дистанційному навчанню. Під час спілкування вчителі:

- обговорили синхронну та асинхронну складові дистанційного навчання. Державна служба якості освіти України вважає, що подавати навчальний матеріал з математики доцільно саме у синхронному режимі; про це сказано у рекомендаціях цієї служби “Як організувати викладання навчальних предметів в умовах воєнного стану”

- серед вчителів є такі, що застосовують тільки синхронне навчання і - є вчителі, які застосовують обидви режими викладання математики;

- обговорили позитивні та негативні наслідки дистанційного навчання;

- поділилися думками щодо організації семестрового та підсумкового оцінювання, оскільки це надважливе питання в умовах військового стану.

На нараді були присутні всі учителі математики, які викладають у випускних класах закладів загальної середньої освіти, та керівник міської спільноти вчителів математики.

 

Консультант ЦПРПП    Богуш О.М.