· 

ОН-лайн консультація

20 квітня 2022 р. відбулася он-лайн консультація Адаменка Олега для педагогічних працівників Малодолинського закладу загальної середньої освіти м.Чорноморська.

Олег Олександрович ініціював проведення зустрічі із педагогічним колективом школи за результатами 10 денного моніторингу організації освітнього процесу в умовах воєнного стану.

Під час зустрічі відзначено позитивну практику організації колективом школи дистанційного навчання. Вже другий рік педагоги працюють у корпоративному освітньому середовищі GSUITE, який безкоштовно надає школам кампанія GOOGLE.

Олег Олександрович зупинився на важливих аспектах щодо організації освітнього процесу саме у воєнний час. Нагадав педагогам, що основна задача школи сьогодні підтримати учнів, надати їм можливість спілкування, психологічної допомоги, та сприяти самоосвіті учнів.  А тому максимально включати до онлайн зустрічей інтерактивні вправи,  використовувати сучасні можливості візуалізації навчального матеріалу, запроваджувати формувальне оцінювання, пріоритет виконанню учнями індивідуальних мині проєктів, індивідуальних завдань та організації спільної роботи на онлайн уроках і надавати учням необхідний матеріал та доступні завдання для роботи в асинхронному режимі.

А ще консультант надав кілька корисних порад – встановити додаток Chrome, який дозволяє визначати та проводити фіксацію присутніх на уроці автоматично; як правильно підключати електронні презентації, експортувати їх у формат PDF або перетворювати у відео, як зручно робити та оформлювати скріншоти для фотофіксації проведених уроків.