· 

Зворотний зв'язок

ЗВОРОТНИЙ ЗВ’ЯЗОК ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ МОНІТОРИНГУ

 

У квітні 2022 року відділ освіти Чорноморської міської ради ініціював проведення моніторингу освітнього процесу в ЗЗСО міста в умовах воєнного стану. Важливою складовою моніторингу стало відвідування дистанційних уроків кураторами шкіл з подальшим обговоренням результатів із адміністраціями.

За результатом моніторингу визначено, що всі школи міста забезпечили організацію дистанційного навчання відповідно до вимог воєнного стану. Технології дистанційного навчання педагоги опанували під час довготривалого карантину через пандемію COVID-19. Протягом 2019 — 2021 рр Міністерство освіти і науки України, Департамент освіти і науки Одеської державної адміністрації, відділ освіти Чорноморської міської ради спільними зусиллями підготували пакет організаційних та нормативних документів щодо організації дистанційного навчання. Одеською академією неперервної освіти, Центром професійного розвитку педагогічних працівників шляхом партнерської взаємодії із закладами освіти проведено цикл семінарів-практикумів, мінікурсів задля допомоги педагогам міста опанувати різноманітні сучасні технології.

Але зараз ситуація інша, зараз йде війна. Необхідно враховувати і психологічний стан дітей, педагогів, враховувати обставини, в яких знаходяться учасники освітнього процесу і максимально сприяти організації ефективної взаємодії між учителями та здобувачами освіти.

Педагоги міста Чорноморська заслуговують на позитивні відгуки від батьків та учнів за те, що освітній процес організовано, уроки проводяться в синхронному та асинхронному режимах. Онлайн-уроки проводяться на платформах Google meet та Zoom. Вчителі максимально докладають зусиль, щоб уроки були ефективними — застосовують відео фрагменти, електронні презентації, більшість занять — інтерактивні та спрямовані на практичне застосування знань учнями.

Куратори шкіл аналізували результати відвідувань дистанційних уроків щодня та обговорювали їх з адміністрацією школи. Після спільного обговорення результатів моніторингу консультантами ЦПРПП вирішено провести цикл онлайн-зустрічей з педагогами — зворотний зв’язок за результатами моніторингу, психологічно підтримати педагогів, ще раз поставити деякі акценти на важливих моментах освітнього процесу в умовах воєнного стану.

Під час циклу зустрічей “Як ефективніше організувати дистанційний урок" консультант Центру Олег Адаменко підказує, як вчителю можна просто та ефективно вести облік відвідування уроків учнями за допомогою спеціального додатку Google Meet Attendance List, як можна просто робити та використовувати скріншоти, як правильно демонструвати електронні презентації, як можна ефективно користуватися інструментом Jambord під час онлайн-уроків, нагадує про важливість формувального оцінювання.

За поточний тиждень проведено зустрічі із колективами Чорноморського академічного ліцею ім. Т.Шевченка, Чорноморського ліцею № 3 та № 7, Малодолинського закладу загальної середньої освіти і в межах проєкту “Четвер професійного зростання” (Як ефективніше організувати дистанційний урок)  - з учителями різних шкіл, які зареєструвалися на участь за власним бажанням. Попереду ще зустрічі із колективами Чорноморського ліцею №4 та № 6.

 

 

Директор ЦПРПП Людмила Адаменко