· 

Фестиваль молодих педагогів

Сходинки досвіду

12 травня 2022 року в місті Чорноморськ відбувся онлайн-фестиваль молодих педагогів “Сходинки досвіду-2022”. Захід підготовлено Центром професійного розвитку Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області спільно із учителями, який мають досвід педагогічної діяльності до 5 років. У фестивалі взяли участь 57  педагогів, серед них — 25 молодих, представники адміністрацій шкіл міста Чорноморськ, відділу освіти Чорноморської міської ради та консультанти ЦПРПП.

Сьогодні всі педагоги навчаються інтенсивно. Навчанню сприяло кілька факторів: 

    • Стандарти Нової української школи, запропоновані Концепцією НУШ, яка схвалена МОНУ у 2016р.

    • Постанова КМ України № 800 від 2108.2019р. “Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників”, яка зобов’язує педагогів підвищувати кваліфікацію щороку;

    • запровадження дистанційного навчання через неочікуваний довготривалий карантин через  Covid -19, а зараз через воєнний стан

Молоді вчителі поділилися власним досвідом набутим саме у цей час за 2019 — 2022 роки. Назвемо кілька тем, які були представлені на фестивалі: 

-“Інноваційні форми проведення уроків української мови та літератури у дистанційному форматі” (Жанна Кольєва, вчителька української мови та літератури Чорноморського ліцею № 2).

- “Застосування прийомів критичного мислення на уроках української літератури” (Валерія Поталова, вчителька початкових класів Чорноморського ліцею № 6).

- Як створити свій інтерактивний таймлайн (Валентина Скорик, вчитель інформатики Чорноморського ліцею № 4)

- Статичні вправи на уроках фізичної культури, які можна застосовувати під час дистанційного навчання (Євген Чуприна, вчитель фізичної культури Чорноморського ліцею №4) та інші.

Всього під час фестивалю за 120 хвилин було прослухано 10 виступів молодих вчителів, консультант ЦПРПП Олег Адаменко наприкінці зробив узагальнення, нагадав про виклики сучасної школи, про перехід Нової української школи до нової ланки — базової школи і запропонував допомогу у подальшому опануванні цифрових технологій. 

Модератор фестивалю — Маргарита Шевчук, консультантка Центру професійного розвитку Чорноморської міської ради, яскраво представила кожного учасника фестивалю і провела фідбек. 

Учасники заходу звернули увагу на користь спілкування, підтримки та співпраці у наш непростий час і бажання працювати на майбутнє.

Дякуємо всім, хто поділився досвідом і всім, хто приєднався та був з нами!

 

 

Директор ЦПРПП Людмила АДАМЕНКО