· 

Методичний кластер

8 червня 2022 року відповідно до плану роботи кафедри освітньої політики КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» відбувся методичний кластер у рамках проєкту «Соціальне партнерство – майстерня майбутнього». В заході взяли участь 35 працівників Центрів професійного розвитку Одеської області, в тому числі - вісім консультантів ЦПРПП Чорноморської  міської ради.

Модерували захід Г. Болдирєва, завідувачка науково-методичної лабораторії соціального партнерства та міжнародної діяльності, і М. Гриньова, методист лабораторії.

У рамках підготовки заходу було проведено співбесіду з директорами ЦПР ПП щодо нагальних питань з координації їхньої роботи у сучасних умовах та Google - анкетування консультантів.

На кластері були розглянути важливі питання:

- техніки консультативної підтримки педагогам з питань планування та визначення траєкторії професійного розвитку педагогів (Г.Болдирєва, завідувачка науково-методичної лабораторії соціального партнерства та міжнародної діяльності АНОООР).

- можливі шляхи реалізації освітніх проєктів за рахунок грантів (М. Гриньова, методист науково-методичної лабораторії соціального партнерства та міжнародної діяльності),

-  практикум щодо удосконалення вмінь використання інструментів самооцінювання і взаємооцінювання компетентностей педагогів (С. Воронова, завідувачка науково-методичної лабораторії розвитку та якості освіти, к.п.н.)

Директори та консультанти ЦПР ПП активно взяли участь у заході та визначили єдине бажання якнайшвидшого миру. Працюємо разом на майбутнє! Віримо у Перемогу та розквіт України!