· 

Освітянські бібліотеки в інформаційному суспільстві

Освітянські бібліотеки в інформаційному суспільстві: тенденції розвитку

9 червня 2022р. в онлайн-форматі на платформі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» та одночасно із застосуванням платформи у Телеграм-каналі відбувся семінар для бібліотекарів закладів освіти Одещини «Освітянські бібліотеки в інформаційному суспільстві: тенденції розвитку». У заході взяло участь 350 працівників бібліотечної справи, в тому числі шкільні бібліотекари ЗЗСО міста Чорноморськ.

Метою семінару було ознайомлення бібліотекарів із зручним інструментарієм для здійснення інноваційного супроводу сучасних напрямків роботи бібліотек закладів освіти в умовах Нової української школи, удосконалення знань щодо впровадження комп’ютерних технологій у роботу бібліотек закладів освіти, сприяння розвитку інформаційної компетентності бібліотечних працівників Одеської області.

Під час заходу шкільні бібліотекари мали можливість обмінятися власним досвідом роботи  з даного питання. Аудиторія зацікавлено  сприйняла   спільну презентацію бібліотекарів закладів освіти м. Чорноморська, яку представляли Іванова О.П. (Малодолинський ЗЗСО), Пасічник М. О.(Чорноморський академічний ліцей), Брайченко С.Є (Чорноморський економіко-правовий ліцей №1), Попова Т. В. (Чорноморський ліцей № 6) на тему «Інноваційні напрямки роботи бібліотек закладів освіти м. Чорноморськ». Пасічник М.О. і Іванова О.П. поділилися не тільки своїм досвідом роботи, вони розповіли, як працюють  бібліотеки  Чорноморського ліцею №2 (завідувачка Кваша Т.А.), Чорноморського ліцею №4 (завідувачка Клевець Н.П.).

        Брайченко С.Є. є учасником волонтерського руху у нашому місті з 2014 року. Про це вона розповідала, коментуючи своє відео. Цікавим відео поділилася завідувачка Чорноморського ліцею №6 Попова Т.В. Перебуваючи у невеликому болгарському місті Разград, в першу чергу вона відвідала міську бібліотеку. Познайомилася з колегами, які там працюють, домовилась  з ними про відео та взяла невеличке інтерв’ю.  Обидва відео вражають своєю відвертістю.

        Слід відмітити, що  бібліотекари всіх закладів освіти  Чорноморська приєдналися до семінару в якості слухачів для підтримки своїх колег, які достойно представили досвід роботи професійної спільноти шкільних бібліотекарів нашого міста.

 Допомогла підготувати та оформити досвід роботи консультантка ЦПРПП Богуш О.М.

Ми вдячні організаторам за актуальність, змістовність наповнення заходу та за сприяння розвитку бібліотек закладів загальної середньої освіти Одеської області.