· 

Нова українська школа: рухаємось разом

#ДИСКУСІЙНИЙ_ПРОСТІР освітян Одещини сьогодні був відкритий для всіх небайдужих педагогів спільними зусиллями колективу КЗВО АНОООР та вчителів шкіл нашого регіону. Простір був відкритим протягом дня, о 09.00 його розпочали вчителі фізичної культури та о 18.00 завершили вчителі соціальної і здоров’язбережувальної освітньої галузі. Гасло заходу: «Нова українська школа: рухаємось разом».

Вчителі завершили складний навчальний рік і вже починають готувалися до наступного навчального року. Ми розуміємо, яка величезна відповідальність покладена зараз на вчителів 5-х класів. Новий державний стандарт освіти починає діяти у базовій школі.

Запропонований формат заходу дав змогу освітянам:

- сконцентруватися на пріоритетних питаннях НУШ;

- висвітлити взаємопов’язаність ціннісних орієнтирів;

- акцентувати увагу на формуванні технологічного мислення у процесі застосування техніки і технологій;

- зосередитись на партнерській взаємодії та професійному спілкуванні.

Серед багато чисельної аудиторії учасників форуму була вагома частка освітян міста Чорноморськ.

До комунікації в дискусійному просторі були запрошені вчителі, які мають на меті створення ефективного, сучасного освітнього середовища, забезпечення різних форм інтегрованого навчання, впровадження освітніх новацій нової української школи, створення освітньої конструкції, а головне мають власне бачення ефективного впровадження НУШ у базовій школі.

Приємно, що серед спікерів були і педагоги нашого міста:

— Тетяна Шинкаренко, заступник директора з НВР Чорноморського ліцею №4, говорила про те, як сприяти розвитку та успіху дитини у школі,

- Лідія Верготі, вчителька української мови та літератури Чорноморського академічного ліцею ім. Т.Шевченка. поділилася власними продуктивними практиками, які рекомендує застосовувати на уроках української мови та літератури.

- Олег Адаменко, консультант ЦПРПП отримав запрошення і виступив на двох напрямках. Серед вчителів інформатики, про онлайн-платформи в режимі змішаного навчання, а серед вчителів технологічної освітньої галузі з досвідом організації формувального оцінювання.

Розгляд креативних практичних рішень щодо сучасних освітніх викликів, атмосфера єдності у дискусійному просторі, підтримка колег, обмін ідеями – це ті позиції, на яких базуватиметься подальша співпраця педагогів практиків та академії задля подальшої реалізації Концепції НУШ в Одеській області.

Педагоги Чорноморська вдячні організаторам за партнерську взаємодію, за можливість взяти участь у дискусійному просторі.

Пам’ятаймо, що робота вчителя – освітній фронт. Кожен наближає перемогу, коли робить те, що може найкраще. Ми працюємо задля майбутнього нашої держави, задля нашої спільної Перемоги над злом і подальшого розквіту України.