· 

На підтримку та розвиток дітей дошкільного віку - «Мобільні дошкільні групи»

 

 

 

15 вересня 2022 року, зустрілися на інформаційному консалтингу з педагогічними працівниками закладів дошкільної освіти

 

м. Чорноморська. На заході розглянули питання організації діяльності мобільних дошкільних груп. У фокусі обговорення: організація комфортного простору для дитини; структура зустрічі; робота з колажем; активності для дітей тощо.

 

Влітку 2022 року розпочали роботу «Мобільні дошкільні групи», в роботі груп взяли участь вихованці закладів дошкільної освіти Чорноморської міської територіальної громади № 5, № 6, № 10, № 12, № 14, № 17, № 21 (фасилітатори - Вячеслав Майорський, Алла Керізь, Олег Охредько). Мобільні групи, як альтернатива, в умовах воєнного стану в Україні, коли було призупинено освітній процес в звичному для закладів дошкільної освіти режимі.

 

Локації знаходились на території Чорноморського ліцею № 6 Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області та Олександрівського закладу загальної середньої освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

 

Педагогічні колективи закладів дошкільної освіти далі продовжують ініціативу «Мобільні дошкільні групи», яка спрямована на підтримку дозвілля для дітей дошкільного віку. «Мобільні дошкільні групи» розпочинають роботу о 09.00 ранку (робота з однією групою в кількості від 5 до 10 дітей протягом 1 години), батьки дітей знаходяться поруч, локації знаходяться на базі міської Центральної бібліотеки ім. І. Рядченка, Міської дитячої бібліотеки, Чорноморських ліцеїв № 4 та № 7 Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, Олександрівського закладу загальної середньої освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області. на відкритому майданчику у сквері поблизу КП «Райдуга», біля готелю «Моряк». Дозвілля дітей організовано на території громади (локації поруч з якими знаходяться укриття). Зустрічі проводять небайдужі педагоги за власним бажанням і за власною ініціативою!

 

Підводячи перший підсумок — батьки висловлюють думку, що така форма роботи є ефективною і потрібною. Далі буде...