· 

Міні-тренінг "Терапевтичний вчитель"

25 серпня 2023 року на базі закладу дошкільної освіти № 10 “Росинка” відбувся міський фестиваль "Крила підтримки", який був організований Центр професійного розвитку педагогічних працівників м. Чорноморська
У фестивалі взяли участь близько 200 педагогів закладів освіти міста Чорноморськ.
Мені пощастило взяти участь у фестивалі в якості тренера і запросити педагогів свій на міні-тренінг зі створення Well being у навчальному закладі - "Терапевтичний вчитель". Локацію відвідало 4 групи педагогів загальною кількістю 32 особи.
Було цікаво попрацювати з вчителями початкових класів, з педагогами-предметниками, з вихователями дитячих садочків, почути їх думку про роль педагога в збереженні психологічного здоровʼя дітей.
На тренінгу опрацювали кейс терапевтичного вчителя. На наш погляд такий кейс складається з методів саморефлексії, позитивного налаштування, інформації про маркери стресового стану у дітей та підлітків і особистої скарбнички допоміжних вправ.
Ми встигли опрацювати інформацію про триповерховий мозок та три центри навчання, методи регуляції емоційного стану, а головне проговорили, що саме найкраще може заспокоїти кожного з нас. Бо зʼясувалось, що наші потреби у стресі суттєво відрізняються.
Більше всього нам сподобались техніки соматосенсорної регуляції, корисні і дітям, і дорослим. Вони підвищують настрій і допомагають регулювати свій стан.
Дякуємо всім учасникам і учасницям за довіру і створення теплого дружнього кола, готового приймати будь-які переживання!
Вдячні керівникам проекту «Підтримка оновлення української освіти», який здійснюється в рамках Програми трансформаційної співпраці Міністерства закордонних справ Чеської Республіки, а також, чеській громадській організації «Асоціація з міжнародних питань» (АМО) за натхнення та навчальну інформацію.