· 

Школа молодого практичного психолога

28 вересня на базі Чорноморського ліцею № 2 відбулосось заняття Школи молодого практичного психолога. Galina Politanskaya, психолог закладу, поділилась досвідом організації роботи з адаптації учнів 1-их та 5-их класів.
Початок нового навального року є значущою подією як для вчителів, так і для учнів та їх батьків. Але для учнів 1-их та 5-их класів початок навчання є справжнім випробуванням, бо поререду процес адаптації - до нових вчителів, вимог та правил, навчального простору.
Від того, як пройде процес адаптації залежить подальший успіх у навчанні, психічне та навіть фізичне здоров'я дитини.
На допомогу учням та педагогам приходять практичні психологи закладів освіти.
З перших тижнів вересня психолог співпрацює з вчителем, відвідує уроки з метою спостереження за процесом адаптації, проводить зустрічі з батьками та поглиблену психологічну діагностику дітей.
Для учнів 5-их класів цей складний процес триває кілька місяців, після завершення якого, психолог може зробити висновок про успішність адаптації кожної дитини.
Для учнів 1-их класів процес звикання до школи може тривати від місяця до одного року. Саме через це. психологами закладів освіти м. Чорноморськ, було прийняте рішення проводити діагностику адаптації першачків у грудні місяці. А з вересня по листопад психолог проводить заходи, які покращують процес адаптації.
Галина Валеріївна розповіла своїм молодим колегам про структуру роботи психолога з адаптації учнів 1-их та 5-их класів, навчила користуватись діагностичним інструментарієм, формувати звітність, а головне, продемонструвала як організовувати ефективну корекційно-розвивальну роботу з учнями, яким складно пристосуватись до нового.
Дякуємо Галині Валеріївні за цінний досвід і сподіваємось, що не тільки в учнів, а й в наших молодих фахівців, процес входження у професійну діяльність відбудеться успішно.