· 

Круглий стіл

Круглий стіл для заступників директорів з початкової школи

 

20 жовтня 2022 року на базі ЦПРПП Чорноморської міської ради проведено круглий стіл для заступників директорів з початкової школи за темою «Оцінювання навчальних досягнень учнів НУШ»

Засідання розпочали з аналізу наказу МОН України від 13.07.2021 № 813 «Про затвердження методичних рекомендацій щодо оцінювання результатів навчання учнів 1-4 класів ЗЗСО». Далі заступники шкіл ділилися досвідом з питання «Оцінювання навчальних досягнень учнів 1-4 класів Нової української школи» та ведення щоденника спостережень вчителями початкових класів. В ході обговорення вищезазначеного питання, вчителі поділилися досвідом щодо проведення діагностувальних робіт та фіксації результатів на носіях зворотного зв’язку. Дискусія була жвавою, зацікавленою, але показала, що є багато відкритих питань.

Ще раз обговорили як запроваджуються інструктивно-методичні рекомендації щодо організації освітнього процесу та викладання навчальних предметів у ЗЗСО у 2022/2023 н.р. Лист МОН від 19.08.2022 №1/9530-22

Під час круглого столу кожний учасник мав змогу поділитись враженнями і висловити свої пропозиції щодо організації ефективного оцінювання здобувачів освіти.

Заступники директорів зазначили важливість комунікації та обговорення спільних проблем в колі однодумців. Питань виникає багато. Далі заплановано провести цикл зустрічей консультанта ЦПРПП Крохмаль С.О. з вчителями початкових класів на базі шкіл.