· 

Психологічна підтримка учасників освітнього процесу

 

 

27 жовтня на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» центром практичної психології та соціальної роботи у режимі online була проведена фахова студія для працівників психологічної служби системи освіти Одеської області за темою: «Модеруємо психологічний супровід».

До участі у заході долучились понад 80 практичних психологів та соціальних педагогів Одеської області. Серед учасників — практичні психологи м.Чорноморська., серед спікерів — консультантка ЦПРПП Чорноморської міської ради Баранова Вікторія.

Фахова студія розпочалась з теми «Стресостійкість як інтегративна властивість особистості: внутрішні та зовнішні ресурси», яку розкрила Олена Солнцева, завідувачка центру практичної психології та соціальної роботи. 

Особливо важливим напрямком в умовах дистанційного та змішаного навчання було визначено застосування в роботі працівників психологічної служби інформаційних технологій, медіа-інструментів та відповідних онлайн-застосунків, які сприяють розвитку системи підтримки та допомоги дитині в освітньому процесі та підвищення життєстійкості.

Баранова Вікторія, консультантка ЦПРПП Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, презентувала авторську методику «Ландшафт мого тіла», мета якої полягає в діагностиці та корекції емоційного стану, підвищення рівня стресостійкості.

Під час фахової студії були надані практичні поради щодо роботи з дітьми в режимі online, опрацьовані прийоми групової роботи та дієві техніки і вправи для стабілізації емоційного стану дітей шкільного віку.

В ході панельної дискусії учасники визначили важливість психологічного супроводу в екстремальних умовах невизначеності, великої кількості стресогенних факторів, психотравмуючих ситуацій та отримали відповіді на загальні питання щодо планування роботи психологічного супроводу в онлайн форматі в умовах воєнного стану.