· 

Четвер професійного зростання для практичних психологів

3 листопада 2022 року,  в рамках методичних четвергів  у ЦПРПП,  відбувся навчально-практичний семінар для практичних психологів закладів освіти  "Використання засобів арт-терапії для ресурсування дітей та дорослих".
Опанували діагностичну методику HADS, розроблену в 1983 році двома авторами (Zigmond A.S. і Snaith R.P.), яка дозволяє виявити рівень депресії та тривоги у дорослих та підлітків,  спланувати напрямок психологічного супроводу. Провели самооцінку, порівняли з результатами спостережень за власними висловлюваннями під час шерінгу.
Познайомились з проективною методикою "Ландшафт мого тіла" (адаптація Баранової В.), з показаннями та протипоказаннями. Спробували провести діагностику та корекцію власного емоційного стану. Зробили висновки про те, який саме матеріал отримуємо під час її використання. Познайомились з досвідом  впровадження  методики у роботу з дітьми та підлітками.
Під час проведення круглого столу "Психологічний стан учасників навчально-виховного процесу" було зазначено, що більшість педагогів має потребу у балансуванні режиму роботи та відпочинку, у зустрічах з психологом, з метою профілактики психоемоційного вигорання.
Бажано, що у кожній школі працювала постійна оффлайн або онлайн  група психологічної підтримки та спілкування для учнів.  Не слід забувати про  тематичні класні години,  де  діти зможуть компенсувати відсутність спілкування з вчителем та однокласниками.