· 

Арт-терапія для педагогів "Чарівне коло"

В умовах відовготривалого стресу під час війни, трагічних подій і постійної зміни умов роботи, навантаження на психіку вчителів часто сягає свого піку. Щоб бути у нормі самій та мати сили на емоційну підтримку учнів та своїх рідних, кожній з нас потрібно бути уважною до свого психологічного стану.
З метою профілактики професійного вигорання та підвищення стресостійкості педагогів Центр професійного розвитку педагогічних працівників м. Чорноморська запровадив річний проект "Арт-терапія для педагогів".
19 січня відбулось наше третє заняття "Чарівне коло".
Учасниці зустрічі навчились використовувати проективний тест ДЖОАН КЕЛЛОГ MARI card test (Велике Коло Мандал) та визначили шляхи власного професійного зростання.
Основним завданням було створення власної мандали, яка відображає наш внутрішній світ. Аналізуючи роботи ми помітили, що кожна авторка мандали підсвідомо поєднувала жовто-блакитні кольори, а назви робіт "Весна", "В очікуванні Перемоги", "Захист України", "Щастя", "Нове життя" говорять про наше прагнення до життя, миру, добра, розквіту України.