· 

Школа молодого педагога

Навчання молодих педагогів.

У четвер, 2 березня,  у Центрі професійного розвитку педагогічних працівників (ЦПРПП) пройшло чергове заняття Школи педагогічної майстерності молодих педагогів. 

Приємним сюрпризом для учасників став візит мера міста В.О.Гуляєва. Василій  Олександрович взяв участь у психологічному тренінгу з розвитку навичок само-презентації “Яка я цукерка?”. Міський голова уважно і зацікавлено вислухав всіх учасників тренінгу. Вікторія Баранова, консультант ЦПРПП, яка проводила тренінг, відмітила, що молоді вчителі продемонстрували свій професіоналізм, чудове володіння держаною мовою, креативність та любов до дітей. Василь Олександрович звернув увагу присутніх на те, що частина наших дітей зараз через воєнний стан продовжує навчання в різних державах і бачать дещо іншу організацію освітнього процесу. Коли вони повернуться, а вони обов’язково повернуться, наша освіта теж має змінитися. Головне має залишитися — любов  та увага до кожної дитини. Ще з приємного - міський голова пригостив присутніх яблуками та запропонував провести наступне засідання разом в іншій локації.

Далі для молодих вчителів провела дуже важливий майстер-клас  "Формування індивідуального стилю педагогічної діяльності: корисні вправи, лайфхаки, поради" викладач театрального класу Школи мистецтв ім. Нагаєва Ісраелян Сусанна Артаваздівна.  Всі присутні намагались опанувати  красиву поставу, виконати вправи з формування артикулярного апарату. Не все виходило зразу, але отримали цікаві домашні завдання, бо є над чим попрацювати. Вчитель, як і актор має гарно виглядати та викликати позитивні емоції учнів та їх батьків. Голос, постава, погляд, хода, одяг — це все має сприяти позитивному налаштуванню учнів на сприйняття уроку. А ще Сусанна Артаваздівна показала кілька вправ, які допоможуть створити в класі дружню атмосферу і підняти настрій учасникам освітнього процесу.

Потім  учасників зустрічі Олег Адаменко познайомив зі штучним інтелектом, показав, як він працює і запропонував подискутувати над питаннями: “Як може вплинути на освітній процес штучний інтелект?”, “Що може і має зробити учитель, щоб опанувати штучний інтелект і зробити його помічником?, “Які ризики несе штучний інтелект?”.  Дискусія була цікавою, бо питання надзвичайно актуальні і стосуються всіх учасників освітнього процесу. Технології розвиваються, швидко змінюються і школа також має  застосовувати нові технології, але й не забувати про головне — виховання успішних випускників, готових до різних викликів сьогодення. Питань багато, думки є різні. Тому домовилися продовжити дискусію через кілька місяців, поділитися вже власним досвідом використання штучного інтелекту в освітньому процесі.