· 

Музика, що покращує настрій: майстер-клас «Музично – дидактичні ігри для розвитку музичних здібностей дошкільників»

 

Будь-яка музична діяльність, допомагає відволіктися від проблем та стресів, які оточують нас.

 

Війна негативно впливає на всіх нас, а особливо на дітей. Тому, аби відволікти дитину від жахливих реалій сьогодення, аби навчити ії слухати музику, формувати позитивні емоції, слід знайти для неї новий підхід до організації освітнього процесу.

 

Педагогічні працівники закладів дошкільної освіти м. Чорноморська урізноманітнюють освітній процес з допомогою цифрових технологій.

 

У Центрі професійного розвитку педагогічних працівників Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (далі ЦПРПП) 2 березня 2023 року Людмила Григор’єва, музичний керівник ЗДО № 12 м. Чорноморська провела майстер-клас «Музично – дидактичні ігри для розвитку музичних здібностей дошкільників» для педагогів закладів дошкільної освіти м. Чорноморська.

 

Пані Людмила розповіла колегам про алгоритм створення музично-дидактичних ігор за допомогою онлайн-сервісу «Learningapps». Присутні були в захваті від створення відео для дітей, бо стиль підходу щодо створення відео теплий і яскравий — вразив і здивував. Потім учасники події пограли у відео – гру «Відгадай мелодію по емодзі» та ознайомилися з друкованими варіантами музично-дидактичних ігор.

 

«Безумовно, сама організація використання музично-дидактичних ігор

 

вимагає від педагога розуміння значущості і цінності музичного розвитку дітей, творчого підходу та майстерності. Тому необхідно постійно вдосконалювати свою професійну майстерність», зазначила Алла Керізь, консультантка ЦПРПП.

 

Напрацьований наочний допоміжний музичний матеріал дозволяє в простій доступній ігровій формі дати дітям уявлення про властивості музичного звуку, про виразні можливості музики, навчити розрізняти гамму відчуттів, настроїв, що сприймаються нею. Приємно, що педагоги усвідомлюють — музика є маркером національної ідентичності, а музичний смак формується на зразках національної культури.

 

Дякуємо педагогам за розуміння важливості патріотичного виховання дітей, за прищеплення щирої цікавості до народної та сучасної української музики, яка безумовно, створює міцний фундамент для розвитку і становлення особистості, особливо, у наш непростий воєнний час!