· 

LEGO - студія «Творці майбутнього»

 

Педагогічні працівники закладів дошкільної освіти м. Чорноморська 7 березня 2023 року взяли участь у засіданні LEGO - студії«Творці майбутнього».

Подію проведено Центром професійного розвитку педагогічних працівників Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (далі ЦПРПП), Закладом дошкільної освіти (ясла-садок) № 21 «Журавлик» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (далі ЗДО).

ЦПРПП виступив майданчиком для практиків, які у різних формах роботи з дітьми дошкільного віку, за допомогою технологій, зокрема, LEGO -технології імплементують БКДО (Державний стандарт дошкільної освіти) в ЗДО. LEGO – це найпоширеніша на сьогодні педагогічна система.

Керівниця професійної спільноти вихователів дітей середнього дошкільного віку, вихователька ЗДО № 21 м. Чорноморська Олена Кузніцова розповіла про проєкт «Сприяння освіті» The LEGO Foundation та про участь дошкільного закладу у проєкті. Під час заходу учасники мали можливість ознайомитися із змістом програми «Творці майбутнього», яку презентувала пані Олена. Парціальна програма «Творці майбутнього» у відкритому доступі та розміщено на сайті Міністерства освіти та науки України.

Для кращого розуміння системи, що використовує моделі реального світу і предметно-ігрове середовище для навчання та розвитку дитини, учасникам заходу було запропоновано практичні вправи з конструктором LEGO.

Дякуємо педагогам за включеність у діяльність ЦПРПП, готовність ділитися досвідом, креативними думками, за спільну працю.

Продовжуємо тримати освітянський фронт разом!