· 

ІІ Міжнародне заняття доброти

 

Педагоги розповідали дітям про тварин і те, як вони можуть потрапити на вулицю. Пояснювали, що багато тварин потрапляють у складні життєві обставини через людську діяльність, а не через свою вину.

 

Заохочували дітей до безпечного поводження з тваринами. Навчали вихованців, як правильно підходити до тварин, як годувати їх, як доглядати за ними та як поводитися, щоб уникнути небезпеки.

 

Показували дітям приклади доброти до тварин. Демонстрували дітям, як можна допомогти тварині, яка потрапила в складну ситуацію, наприклад, шукаючи домівку для безпритульного кота чи собаки, який потребує допомоги.

 

Пояснювали дітям, що тварини потребують нашого захисту та допомоги, і що кожна людина може внести свій вклад у покращення життя тварин.

 

Дорослі повинні бути прикладом для дітей у ставленні до тварин. Якщо діти бачать, що дорослі поводяться з тваринами з повагою та турботою, то й вони будуть навчатися такому ставленню. Зворушливу історію розповіли вихованцям педагоги ЗДО № 14 м. Чорноморська про те, як піклуються про песика Малиша, якого ще цуценям підкинули до садочка. Сильні емоції викликає історія Римми Пузерей, виховательки ЗДО № 20 м. Чорноморська: «Все життя мріяла про колі, але коли повстає вибір, обираєш таке чудо. Блеку більше 15 років, його знайшла в лісосмузі з перебитим хребтом, він досі не може близько підходити до людини. Лілу 3 роки, вона добре бігає на трьох лапах». Кожна тварина має свій власний унікальний шлях у житті, який визначається її індивідуальними рисами та досвідом, як і для людини, дуже важливо, щоб поряд були небайдужі!

 

Формування позитивного ставлення до тварин - це процес, який потребує часу та терпіння. В загалом, поведінка людей щодо безпритульних тварин визначається їхніми цінностями. Важливо пам'ятати, що тварини також заслуговують на повагу та гуманне поводження, і що ми, як люди, маємо нести відповідальність за добробут та захист тварин!

 

Більше інформації за покликанням.