· 

I етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура»)

16 травня 2023 року продовжився    I  етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура») на базі Чорноморського ліцею № 1 та міського парку “Молодіжний”. В цей день в змаганнях  беруть участь команди  середньої вікової групи з наступних видів:

 Змагання «Рятівник» - надання першої долікарської допомоги та елементи рятувальних робіт. Складається з виконання теоретичних та практичних завдань (естафети) і транспортування «пораненого». Завдання теоретичного туру — це 10 тестових запитань з варіантами відповідей  та завдання практичного туру: надання першої допомоги при переломах - накладання шини Крамера на нижню кінцівку та накладання пов’язки на кість у вигляді вісімки. Кращими у цьому виді змагань стали команди: Чорноморського ліцею №1, Малодолинського ЗЗСО  та Чорноморського ліцею №6.

Другий вид змагань - гра «Пластун» - комплексна командна гра із елементами топографії, орієнтування та використанням методики гри «Квест». Переможець гри визначається по найменшому часу, витраченому на проходження дистанції - 3-х контрольних пунктів. Спритними та ерудованими виявилися команди: Чорноморського ліцею ім. Т.Шевченка, Чорноморського ліцею №2 та Чорноморського ліцею №4.

Найемоціональніше проходило силове змагання «Перетягування линви». Найвитривалішими виявилися учасники команд: Олександрівського ЗЗСО, Чорноморського ліцею ім. Т.Шевченка, Чорноморського ліцею №3.