· 

Земля - наш спільний дім

 

Обмін досвідом між педагогами є важливим аспектом професійного розвитку, вирішення питань, пов'язаних з професійною діяльністю вихователів.

11 травня 2023 року у приміщенні Центрі професійного розвитку педагогічних працівників Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області відбулося засідання методичної студії, де порушили актуальні питання екологічної освіти педагогів, дітей та батьків, підтримки заходів та ініціатив, спрямованих на збереження та відновлення природного довкілля.

 

Директор ЗДО № 20 м. Чорноморська, Людмила Жаковка, та вихователь-методист, Олена Гайкович, представили досвід спільної роботи колективу педагогів ЗДО № 20 та працівників музею живої природи Центру позашкільної освіти над проєктом екологічного спрямування «Земля - наш спільний дім». Головною метою якого було створення атмосфери, яка надає дітям бажання позитивно реагувати на ситуації взаємодії з різними об’єктами живої природи та активізує пізнавальну активність дітей.

 

Розглянули пріоритетні види діяльності, методи, форми та засоби формування природничо-екологічної компетентності дошкільників.

 

Визначили дії вихователя з позиції комплексного, системного, діяльнісного та інтегрованого підходів, від яких залежить успішне формування навичок природодоцільної поведінки в різних життєвих ситуаціях.

 

Продемонстрували цифрові навички вихователя старшої групи Анни Румянцевої, яка створює інтерактивні відеоматеріали, що допомагають організувати роботу з дітьми більш ефективно і цікаво та сприяють їхньому розвитку, активізують пізнавальну діяльність.

 

Обговорили шляхи покращення комунікації з батьками, вирішення проблем, пов'язаних зі співпрацею з родинами, підтримку батьків у вихованні дітей.

 

Вихователі-методисти долучилися до природоохоронної діяльності та проявили свої творчі здібності під час створення плакатів на тему: «Охорона природного середовища», які закликають бути відповідальними за навколишнє середовище та виконувати заходи, спрямовані на збереження природних ресурсів для майбутніх поколінь.

https://youtu.be/3r2hvbuyriw