· 

Міжнародний досвід для освітян

З 29 травня до 2 червня  2023 року відбувалась навчальна поїздка до Чеської республіки  в рамках міжнародної програми "Well-being та адаптація українських учнів у чеських школах".  Одеську область представляли  Олена Солнцева, завідувачка Центру практичної психології та соціальної роботи КЗВО "Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради",  Вікторія Баранова, консультантка ЦПРПП Чорноморської міської ради та Оксана Філіна, заступник директора з виховної роботи ЗЗСО м. Кілія.
Основу поїздки склали візити до родинного центру "Оліва", лекції про розвиток навичок саморегуляції у дітей, технології створення та підтримки благополуччя в шкільному середовищі, облаштування ігрової кімнати, знайомство з системою роботи закладів освіти та шкільних психологів, зустрічі з керівниками та педагогами шкіл міст Оломоуць та Брно..
Відвідуючи заклади освіти, учасниці поїздки побачили, як багато зусиль прикладають чеські педагоги для адаптації українських дітей, як піклується про них та їхні родини Уряд Чеської Республіки та директори шкіл.

Ми вдячні керівникам проекту «Підтримка оновлення української освіти», який здійснюється в рамках Програми трансформаційної співпраці Міністерства закордонних справ Чеської Республіки, а також, чеській громадській організації «Асоціація з міжнародних питань» (АМО), завдяки яким здійснилась ця Навчальна поїздка, а саме Зденці Вагнеровій, Олені Нестеренко, Оксані Ступак.