· 

Засідання професійної спільноти вчителів історії та громадянської освіти

 

Сьогодні шкільна історична освіта відіграє ключову роль у формуванні світогляду здобувачів освіти та є базовим елементом національної безпеки держави. З цією метою МОН України створило Робочу групу з розробки проєкту Концепції шкільної історичної освіти, яка провела серед освітян анкетне опитування “Яких змін потребує шкільна історична освіта?” в якому взяли участь вчителі історії міста.

 

6 червня 2023 року відбулося засідання професійної спільноти освітньої галузі Історія та громадянська освіта, де вчителі обмінялися думками щодо розвитку історичної освіти, проаналізували роботу з виконання навчальних програм з історичних дисциплін, які в 2022 році було кардинально переглянуто і внесено суттєві зміни та доповнення, що дають змогу пояснити сучасні події.

 

В ході засідання також були обговорені питання: проведення ДПА з історії в наступному році, участь спільноти у Дискусійному просторі ОАНО “Нова українська школа: рухаємося разом” (3 виступи), у ярмарку педагогічних ідей (6 виступів), участь у методичній лабораторії “Досвід НУШ. 5 клас”. Вчителі зупинилися на плануванні роботи спільноти на 2023-2024 н.р., зокрема, проведення турнірів, учнівських наукових конференціях, поширення педагогічного досвіду колег. Зустріч завершилася презентацією, консультантом ЦПРПП, новинок історичної літератури, які на сьогоднішній день є найбільш топовими.