· 

Основи конфліктології для педагогів

12 червня у Центр професійного розвитку педагогічних працівників м. Чорноморська відбулось засідання представників професійних спільнот етики, основ здоровʼя та педагогів закладів дошкільної освіти. В рамках зустрічі, Валерія Акіншина, психологиня міжнародної організації INTERSOS, познайомила учасників з основами конфліктології.
Було висловлено багато різних думок, наведено прикладів, мабуть через те, що конфлікти є невід'ємною частиною нашого життя і часто грають не тільки негативну, а й позитивну роль. Розв'язання конфлікту сприяє виявленню істинної позиції кожного учасника і розставити все по своїх місцях.
В ході розмови дійшли до висновку, що людина, яка знаходиться в ресурсному стані, менше схильна долучатись до конфліктів, які не стосуються її інтересів.
Багато конфліктів у родинах виникає через порушення особистісних кордонів, тому взаємоповага до інтересів, почуттів та території психологічного та фізичного впливу кожного члена родини, є хорошою профілактикою суперечок, як вдома,так і на роботі і в соціумі.