· 

Організація освітнього процесу в ЗДО м. Чорноморська

 

Під час події були обговорені виклики, з якими в сучасних умовах стикається дошкільна освіта, зокрема організація освітнього процесу у воєнний час. Наразі дошкілля зіштовхнулося з низкою проблем - кадровий голод, вплив травматичного досвіду на стабільність роботи колективів, створення безпечного середовища тощо.

 

У режимі zoom-конференції Оксана Гура, голова відокремленого підрозділу ВГО «АПДО» м. Буча Київської області, презентувала актуальний досвід, як організувати роботу з дітьми в захисних спорудах чи бомбосховищах, щоб вона було інформативною, цікавою, стимулюючою. Протягом виступу учасниці заходу (вихователі-методисти) отримали відповіді на проблемні питання. «Новий навчальний рік в умовах дії правового режиму воєнного стану потребує великих змін щодо організації освітнього процесу. І насамперед це стосується саме роботи під час повітряних тривог чи небезпечних ситуацій», - акцентувала пані Оксана.

 

По завершенню події педагогині поділилися досвідом роботи професійних спільнот в умовах воєнного стану.

 

«Ми переконані, що співпраця між відокремленими підрозділами Асоціації відкриває нові горизонти роботи освітянських спільнот, саме тому плануємо здійснювати такі зустрічі регулярно, стимулюючи обмін знаннями та ідеями», - зазначила Алла Керізь, голова відокремленого підрозділу ВГО «АПДО» в Одеській області.

 

З великою вдячністю нашим захисникам і захисницям на фронті ми в тилу маємо діяти не менш віддано задля нашої спільної мети.