· 

Міні-тренінг "Терапевтичний вчитель" для фахівців психологічної служби

У четвер, 21 вересня у Чорноморський ліцей №7 відбувся тренінг "Терапевтичний вчитель" для фахівців психологічної служби та педагогів закладів освіти м. Чорноморськ в рамках реалізації Всеукраїнської програми збереження ментального здоровʼя "Ти як?".

Під час тренінгуучасниці розібрали кейс вчителя, який працює в умовах війни. Зробили рефлексію власного емоційного стану за допомогою метафоричних карток "Джерело".

Познайомились із триповерховою моделлю головного мозоку, його реакцією на стрес та способами стабілізації, в залежності від рівня його активізації.

Попрацювали з маркерами стресу у дітей та підлітків, та з'ясували, що доросла людина у стані стресу часто має тіж самі ознаки.

З метою покращення настрою опрацювали вправи на зняття тривоги та три кроки до управління складною поведінкою дитини, яка знаходиться в стані занепокоєння.

Під кінець роботи всі присутні дійшли до висновку, що головним фактором створення добробуту для учнів у закладі освіти є врівноважений та гармонійний вчитель.