· 

Психологічна підтримка педагогів

Цього року ми продовжуємо наші арт-терапевтичні зустрічі в рамках проекту Центр професійного розвитку педагогічних працівників м. Чорноморська "Психологічна підтримка педагогів, які працюють в умовах війни".
28 вересня на базі ЦПРПП зустріч була присвячена знайомству з таким інструментом, як метафоричні асоціативні картки. Ми розглянули структуру особистості за З.Фрейдом, а саме такі категорії, як Воно (Ід), Я (Еґо) та Над-Я (Супер-Еґо) та основні механізми захисту, адже метафорична картка "працює" завдяки асоціаціям, які утворюються у свідомості на основі витісненого матеріалу.
Ми зробили психологічний дослід з картами "ОХ" та побачили, як одне й теж зображення викликає в нас різні почуття та асоціації, опрацювали вправи на посилення власної ідентичності з ресурсною колодою "Джерело", а наприкінці трішки поміркували про сенс життя з колодою "Хасідська мудрість".
Завдяки відкритості та гарному почуттю гумору учасників та учасниць, ми змогли в теплому дружньому колі екологічно попрацювати з глибинними переживаннями і побачили, яким різнобарвним та несподіваним може бути внутрішній світ кожної людини.
Дякую всім учасникам, наступна зустріч запланована на 19 жовтня.