· 

Вірю в майбутнє твоє, Україно!

 Нехай ніхто не половинить

                                                                     Твоїх земель, не розтина,

                                                                      Бо ти єдина, Україно,

                                                                      Бо ти на всіх у нас одна

                                                                            Дмитро Чередниченко       

 З 01 по 31 жовтня 2023 року в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек проводиться Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом «Вірю в майбутнє твоє, Україно!».

  Метою заходу є втілення основних положень «Концепції національно-патріотичного виховання в системі освіти України», привернення уваги до питання патріотичного виховання у нашій державі, розкриття виховної функції шкільної бібліотеки, об’єднання зусиль педагогічного колективу і бібліотеки щодо розвитку патріотизму особистості, яка зростає.

    04.10.2023 на базі Центру професійного розвитку педагогічних працівників відбулася робоча нарада професійної спільноти шкільних бібліотекарів з метою:

1) уточнити деталі організації та проведення заходу;

2) обговорити спільний захід, що  має відбутися на міському рівні;

3) ознайомитися із заходами, які рекомендовано в рамках Всеукраїнського

 місячника шкільних бібліотек Державною науково-педагогічною бібліотекою

 України імені В.О. Сухомлинського;

4) скоригувати, якщо потрібно, плани проведення заходу відповідно до

рекомендацій;

5) звернути увагу на зразок правильного оформлення інформаційних матеріалів щодо проведення заходу.

   Бібліотекарі всіх закладів загальної середньої освіти м. Чорноморська щорічно активно працюють під час акції, проводячи такі масові заходи: бібліотечні уроки, бесіди, вікторини, виховні години, зустрічі з відомими людьми, зустрічі із захисниками та захисницями України, години шани, конкурси малюнків, фотоконкурси, презентації книг, інтерактивні заходи тощо. Активна участь шкільних бібліотекарів у Всеукраїнському місячнику “Вірю в майбутнє твоє, Україно!” сприятиме консолідації зусиль шкільних бібліотек в актуалізації таких питань:

    • втілення основних положень “Концепції національно-патріотичного виховання в системі освіти України”;

    • розкриття виховної функції шкільної бібліотеки;

    • посилення патріотичного руху у нашій державі;

    • пробудження у школярів глибокого інтересу до історії України та рідного краю;

    • виховання у молоді любові до України та поваги до її історії, почуттів патріотизму, відповідальності за долю своєї країни.

    Відомо, що віра займає важливе місце у житті людини. Завдяки вірі людина залишається оптимістом у найскладніші моменти життя, сподівається на краще майбутнє, коли на нього немає шансів. Ми свято віримо, що у цій запеклій боротьбі, яка зараз відбувається через повномасштабну війну, Україна переможе! Ми свято віримо, що у нашій країні запанують мир, злагода, добробут! Саме з таким настроєм працівниці шкільних бібліотек, розпорядниці долі книг розійшлися по закладах освіти, до книжкових полиць своїх бібліотек, адже попереду цілий місяць напруженої, але дуже цікавої та корисної  праці з учнями та колегами-вчителями... А втім,  не місяць, а цілий навчальний рік.     

        

Консультант ЦПРПП  Богуш О.М.