· 

Тренінг з медіації

"Якщо у вашому житті немає конфліктів, перевірте, чи є у вас пульс...". Психологи повністю погоджуються з цим висловом, адже там, де є люди, завжди є різні думки, інтереси, а значить, є що "ділити". Конфлікти в учнівському середовищі є буденним явищем, але часу на їх  конструктивне вирішення дуже мало, адже є навчальний процес, заради якого діти та вчителі приходять до школи.

5 жовтня на базі Центр професійного розвитку педагогічних працівників м. Чорноморська відбувся тренінг для практичних психологів закладів освіти, метою якого було ознайомлення з основами медіації - практикою ненасильницької взаємодії у конфліктних ситуаціях. Тренер - Маргарита Шевчук, консультантка ЦПРПП, сертифікований медіатор.

Присутні опанували експрес-методику на визначення рівня тривожності "1 хвилина з вашого життя", розглянули пʼять стратегій поведінки у конфлікті, розглянули шкалу вимірювання ступеню ескалації конфлікту австрійського дослідника Фридриха Глазла "Драбина конфлікту", спробували себе у ролі медіаторів та опрацювали практичні кейси.

Сподіваємось, що набуті навички стануть в нагоді під час вирішення конфліктних ситуацій в закладах освіти, допоможуть зберегти час та психологічний клімат у колективах