· 

Конкурс з інформатики "Бобер" відбувся

Ми живемо в епоху величезного впливу науково-технічного прогресу практично на всі сфери людської діяльності. Ледве встигають появитись нові технології, як вони стають застарілими, і їх замінюють ще новіші. Тому, щоб бути конкурентноздатним у своїй галузі, кожний фахівець повинен досконало володіти сучасними інформаційними та комунікативними технологіями. Значення шкільного курсу інформатики, у якому учні вивчають основні принципи та ознайомлюються з сучасними напрямками розвитку цих технологій, з кожним роком зростає.
Одним з важливих засобів мотивації учнів до навчанням є проведення різних інтелектуальних змагань. Ідея конкурсу, який би включав логічні завдання та інформаційні технології, виникла в 2003 році під час проведення в США Міжнародної Олімпіади з Інформатики. Там же з’явилась і назва конкурсу. Відомий американський вислів про працьовитих і цілеспрямованих людей– «Busy as a beaver». Тому симпатичний бобер став символом цього турніру.
Саме цей міжнародний конкурс відбувся 13-18 листопада 2023р. у м. Чорноморську. В ньому взяло участь біля 800 учнів 2-11 класів з усіх закладів загальної середньої освіти міста Чорноморськ. Найбільша кількість учасників в Чорноморських ліцеях № 2 - 212учнів і в ЧЛ № 6 - 203.
Дякуємо всім, хто забезпечив проведення міжнародного конкурса Бобер — 2023 - вчителям і адміністрації закладів освіти. В наш час для дітей - це надзвичайно важливо. Результати участі у Міжнародному конкурсі з інформатики “Бобер” будуть відомі ближче до Нового Року. Оргкомітетом буде створено генератор сертифікатів для того, щоб в школах не залишили жодного учасника Конкурс без сертифікату, який відповідає результату роботи учня. Різнорівневі сертифікати учасників - це мотивація для участі у Конкурсі наступного року.
Координатор Конкурсу в Чорноморській міській теріторіальній громаді — Олег Адаменко, консультант ЦПРПП Чорноморської міської ради.
Можливо, це зображення (товстий лорі та текст)
Переглянути статистику
Охоплення допису: 0
Подобається
Коментувати
Поширити