· 

Майстер-клас «Логічні вправи з кругами Ейлера»

 

Матеріали з досвіду роботи педагогині були представлені на Всеукраїнському фестивалі кращих практик «Сучасне дошкілля під крилами захисту».

Учасниці майстер-класу практично опановували ігри з одним Кругом Ейлера – встановлення однієї властивості множини предметів; ігри перетином двох Кругів Ейлера - встановлення двох загальних властивостей множин предметів та ігри з перетином трьох кругів, встановлюючи три загальні властивості множин предметів. З зацікавленістю взяли участь в онлайн-грі «Логічні операції мислення» (Wordwall).

Алла Керізь, консультантка ЦПРПП наголосила, що використовуючи метод Кругів Ейлера дошкільники легко навчаються елементарному аналізу предметів та явищ, класифікації предметів, оперуванні різними сенсорними еталонами. Під час ігор виховується позитивне ставлення до пізнавальної діяльності та підтримується інтерес до пізнання нового, незвичного, стимулюються прояви спостережливості та допитливості. А також відбувається формування уміння аргументувати свої висловлювання.

https://youtu.be/109kN989mTA

За QR кодом, який надала Ірина Вікторівна можна ознайомитися з іграми та використати їх під час роботи з дітьми в онлайн форматі.