· 

Національний тиждень читання

З 04.12.2023 по 08.12.2023 початкові класи Чорноморського ліцею 6 приймали участь у Національному тижні читання. За цей час вчителі провели багато цікавих заходів: конкурси малюнків до улюблених казок та книжок, конкурси читців віршів,  працювали над проєктами "Улюблена книжка", "Користь читання ", "Читати завжди модно". Здійснювали цікаві подорожі у незвіданий та неперевершений світ читання, змагалися у "Читацькій спортакіаді", проводили батл скоромовок.  Діти були справжніми акторами у виставі "Коза-Дереза" на новий лад та  інсценуванні казки "Ріпка" на новий лад.  Багато класів побувало у бібліотеці ліцею. Попова Т.В.проводила цікаві бібліотечні уроки- подорожі, зустрічі, на яких спонукала дітей до читання. Учні здійснили екскурсії у міську дитячу бібліотеку, побували на виставі. Зустрічалися із письменницями нашого міста Шверою Ю.В. та    Матвієнко Л.В.

У рамках Всеукраїнської інформаційно-просвітницької тематичної акції «Національний тиждень
читання», мета якої — консолідувати українське суспільство навколо читання як тренду, під гаслом — «Бути своїми», що означає зв’язок між поколіннями, подолання віддалі (котра насправді умовна) між відомими літераторами й нами, читачами, а також розуміння досвіду тих голосів, котрі подібні виклики часу вже пройшли, з 04 грудня до 10 грудня 2023 року в Чорноморському ліцеї №2 вчителями-філологами, вчителями початкових класів та Квашою Т.А., бібліотекарем ліцею, були проведені літературні читання, обговорення літературних творів, читання вголос, вікторини, квести.
Читання є важливим чинником розвитку людського потенціалу і для дорослих, і для дітей, адже читання — основа життя самобутньої освіченої нації, гарна ідея для дозвілля, необхідність на шляху професійного зростання, соціальної адаптації та
збереження ментального здоров’я.

Ліцей 4

 

Ліцей № 4

https://padlet.com/litsey4chornomorsk/padlet-21eedidbh30xvl5a/wish/2818934066

Ліцей №3

у рамках всеукраїнського тижня читання, учні 2-Б класу Чорноморський ліцей №3 завітали в гості до казки 🎄 Казка - це свято, диво, краса, свобода мислення та фантазій ✨ Під гаслом «Бути своїми» подолали віковий барʼєр між дорослими та дітьми і всі разом поринули у магію гри 📚

 

Шкільна бібліотека ОЗЗСО також приєдналась до акції. В бібліотеці була проведена акція : "Найкращий читаючий клас", а також читання вголос для популяризації книги та об’єднання дітей за читанням, як щоденною життєвою практикою.

Ліцей №7

Write a comment

Comments: 0