· 

Засідання профспільнот

У четвер, 11 січня 2024р. відбулося онлайн засідання спільноти вчителів інформатики початкової школи. У зустрічі взяло участь 10 вчителів від всіх закладів загальної середньої освіти м. Чорноморська

Під час засідання було розглянуто кілька питань:

    1. Підготовка до традиційного щорічного фестивалю “Знавці інформатики”, який відбудеться орієнтовно 8 лютого 2024 року. на базі кабінету інформатики Чорноморського ліцею №2. Цей Фестиваль було засновано близько 10 років тому, і кожного року він проходить з величезним успіхом, діти в захваті від можливості поспілкуватись зі своїми підлітками, конкурувати в знаннях з інформатики, спільно розробити цікаві проєкти та презентувати їх. Одночасно підготовка до участі у заході мотивує дітей поглибити свої знання з інформатики.

    2. Досвід та результати викладання інформатики у 1 семестру у початковій школі при змішаній, сімейній та інших формах освіти в сучасних умовах. 

    3. Обговорили Положення благодійного  ярмарку педагогічного досвіду “Педагогічна допомога ЗСУ на перемогу”, як краще підготуватися та презентувати свій досвід під час Ярмарку.

    4. Познайомилися із цікавим досвідом роботи кружка робототехніки у початковій школі ОЗЗСО (керівник Віктор Левицький) на основі мови програмування Скретч, конструкторів Лего та іншого приладдя. Обговорено можливості використання елементів робототехніки на уроках інформатики та дизайну і технологій, що входить до комплексного предмету ЯДС (Я досліджую світ)

    5.  Щодо обслуговування компʼютерної техніки у кабінетах інформатики, підготовки та паспортизація кабінетів інформатики, обговорили необхідність підготовки відповідних документів по закладу освіти — інструкції та переліку документів з щоденного обслуговування компʼютерної техніки для відповідальних за це вчителів інформатики у комп'ютерних класах, паспорт кабінету, відповідні накази по закладу освіти.   

       Дякуємо за активну участь у засіданні. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю заради дітей нашої громади.