· 

Засідання профспільнот

Чергове засідання міської спільноти вчителів української мови та літератури, зарубіжної літератури Чорноморська відбулося сьогодні на базі ЦПРПП. Одним із важливих питань, які обговорювалися на нараді, було впровадження Концепції НУШ у 5-6 класах у сучасних умовах. Центр професійного розвитку педагогічних працівників для ознайомлення запропоновано список найцікавіших статей НУШ за 2023 рік. Учителі ознайомилися з цікавою пропозицією для учнів 5-11 класів щодо розширення освітніх втрат з математики та української мови на проекті “Освітній суп”.

       Наступним актуальним наразі питання, яке розглядалося, є участь учителів української мови та літератури в сертифікації - умови, вимоги, мотивація. Також ішла мова про атестацію педагогів, форми та способи узагальнення і розповсюдження перспективного педагогічного досвіду. Не оминули питання роботи з обдарованими дітьми й участі у творчих та інтелектуальних змаганнях. 

       І, звісно, говорили про особливу місію вчителя УКРАЇНСЬКОЇ мови в сучасному суспільстві, виховну і просвітницьку роль. Сподіваємося, що ваше кожне призначення із нас виконує...заради майбутнього