· 

Інновації в ОЗЗСО

веб-інженерний тиждень стартував 15-го січня. Його головною темою було обрано — самозарадність. Сайт матеріалів тижня https://engineeringweek.org.ua/. Приємно, що цього року активним учасником Інженерного тижня став Олександрівський заклад загальної середньої освіти. Репортажі з тижню можна переглянути на сторінці ОЗССО у фейсбуці.

Вчителі ОЗЗСО, використовуючи матеріали, розроблені командою Інженерного Тижня, допомагають учням стати більш надійними у власних силах та можливостях. І разом з тим отримати задоволення від виконання різноманітних завдань. Учні початкової та базової школи в захопленні від інновацій в освітньому процесі.

У рамках цього тижня, а також реалізація програми EGAP “Робототехніка” для учасників конкурсу “Назад у майбутнє” 24 січня 2024р. було проведено тренінг за участю координатора проекту від EGAP Івана Копиченка та тренера програми - Миколи Сича (м.Київ). Перша частина була для участі дітей, яку ознайомили з роботою сервісу 3D моделювання Autodesk Tinkercad на сайті https://www.tinkercad.com/ , створювали та програмували свою роботу в практичній роботі.

Друга частина була проведена для вчителів ОЗЗСО, та вчителів зі шкіл Одеської області: Ларжанського ліцею, ОЗ "Шабівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів" та опорного закладу освіти Кілійської міської ради Одеської області , які також є учасниками проекту «Робототехніка в школі». Були вирішені питання щодо організації та наповнення матеріалами гуртка «Робототехніка», роботи з принтерами 3D друку, застосування комплектів LEGO та Arduino з датчиками та серводвигунами на гурткових заняттях.

Дякуємо адміністрації та вчителям Олександрівського закладу загальної середньої освіти за активну співпрацю з програмою EGAP, за результативну участь у Конкурсі “Назад у майбутнє”, завдяки якій школа отримала і застосовує в освітньому процесі чудове STEM обладнання 3D принтер, комплекти LEGO та Arduino з датчиками та серводвигунами. . На гурток «Робототехніка» вже записалося 130 учнів Олександрівської школи.

Дякуємо за співпрацю професійній команді EGAP.

Бажаємо подальших успіхів, творчих інноваційних проектів колективу Олександрівської школи і, особисто, Дмитру Чемодакову вчителю інформатики 5-11 класів та Віктору Левицькому, вчителю інформатики початкових класів та керівнику гуртка «Робототехніка».