· 

Сучасні виклики екологічного виховання дошкільної освіти

 Захід складався з трьох частин: про реалізацію проєктів ЗДО № 1 м. Чорноморська, про виклики які стоять перед дошкільною освітою в умовах війни, а також про шляхи реалізації принципу наступності як взаємопов’язаності змісту, методів, форм та засобів екологічного виховання з метою формування екологічно вихованої і культурної особистості.

Ірина Максименко, вихователь-методист ЗДО № 1 м. Чорноморська, акцентувала, що Чорноморська міська територіальна громада здобула перемогу у конкурсі на отримання та встановлення геліосистеми в рамках спеціального проєкту «Енергія сонця для діточок». Найближчим часом сучасну геліосистему буде встановлено на даху закладу. Встановлення такої системи, є першим кроком для створення комфортного екологічно чистого та енергоефективного середовища для розвитку дітей. Пані Ірина розповіла про участь колективу у проєкті «Create with Anything» («Створюй з будь чого») та про участь у Всеукраїнському фестивалі гри, навчання і натхнення Play Fest — 2024 «Мріємо та діємо» від The LEGO Foundation.

Світлана Рихальська, вихователька ЗДО № 1 м. Чорноморська, поділилася досвідом роботи щодо проєктної діяльності екологічного спрямування та запропонувала учасницям провести дослід «Фільтрація води».

Катерина Калита, вихователька ЗДО № 1 м. Чорноморська, розповіла про особливості створення сенсорних коробок та залучила учасниць до створення сенсорної коробки «Найчистіше місто на Землі очима дітей».

Окрім значущості поняття екологічного виховання, учасниці говорили про:

  • Реалізацію запиту на безпеку з дотриманням усіх основоположних прав людини.
  • Потребу у просвітництві екологічного виховання.
  • Взаємодію із мешканцями громади.