· 

Тренінг для батьків Чорноморської ТГ "Вплив стресу на дітей"

2 квітня у Центр професійного розвитку педагогічних працівників м. Чорноморська відбувся тренінг для батьків Чорноморської ТГ "Вплив стресу на дітей. Техніки стабілізації емоційного стану".
Питання, які були найбільш цікаві учасникам та учасницям:
підвищення обізнаності щодо важливості емоційної стабільності дорослих як ключового фактора стресостійкості дітей; напрацювання алгоритму надання першої психологічної допомоги дитині залежно від її віку та реакцій, які вона демонструє.
Досліджували вплив батьківського стану на поведінку дитини у стресі, шукали ресурси для наповнення себе та допомоги іншим.
Зробили рефлексію власного емоційного стану за допомогою вправи «Яка я мама (батько) під час стресу», по групах опрацювали маркери стресу у дітей різного віку, пограли у рольову гру «Заспокойте засмучену дитину» і зробили рефлексію набутих навичок щодо надання дітям першої допомоги. Грали в активізуючі та заспокоюючі ігри «Саймон каже», «Паперовий оркестр», «Печемо хлібчик», «Художники», «Нейрогімнастика», які сприяють стабілізації емоційного стану дітей та формують в них надійний спосіб привʼязаності, адже цікаве проведення часу з батьками - найвище задоволення.
Потрапити на нашу тренінги можна, заповнивши реєстраційну форму: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSeSfNZznbv.../viewform...