Тренінг для батьків та педагогів "Щасливі разом"

9 квітня у Центр професійного розвитку педагогічних працівників м. Чорноморська відбувся тренінг для педагогів та батьків Чорноморської ТГ "Батьківство без стресів. Щасливі разом".
Зустріч, як і завжди, пройшла у теплому дружньому колі. Ми дуже раді що до нас приєдналось шість новеньких учасниць.
Ми вже помітили позитивний ефект від наших занять. Учасниці і учасники стали більше розкриватись перед групою, подолали скутість та недовіру, налаштовані приймати особливості свого характеру без осуду, стали більше схильними до глибокої саморефлексії. Таким чином ми чуємо, переробляємо та приватизуємо груповий досвід вибудови стосунків із нашими дітьми.
Ми попрацювали над відносинами з дітьми, батьками, коханими, рідними та самим собою. Через асоціації та психологічні вправи ми побачили себе та партнера трохи під іншим кутом, визначили паттерни своєї поведінки.
Завдяки вправі «Наші маски» ми мали можливість зробити дещо для наших відносин, якщо бачили, що «маски», які ми надягаємо під час взаємодії вже вичерпали себе або заважають спілкуванню, є не природними.
Вправа «Створення контакту за допомогою стрічок» допомогла учасникам тренінгу побачити, яку роль вони відіграють у контакті з іншими людьми, чи виявляють свої потреби, чи враховують потреби свого партнера, як проявляються у соціумі.
Вправа «Діалог кольором» сприяла розвитку невербальної комунікації між учасниками тренінгу, вміння працювати у парі, у команді, допомогла виявити свої потреби, навчитись обережно відноситись до особистих кордонів та кордонів інших людей.
Я безмежно вдячна всім батькам, які приходять на наші тренінги, які мають сміливість зазирнути у себе і відшукати в собі сили, ресурси та натхнення до створення психологічно безпечної атмосфери для своїх дітей, для їх повноцінного життя та розвитку у наш буремний час! Адже наші діти дивляться на цей світ нашими очима!
Наш проект проводиться за підтримки UNICEF Ukraine громадської організації
Доєднатись до участі можна, зареєструвавшись за посиланням. https://forms.gle/Mm4U9JU4JmDpSQ5h6